WAN-as-a-Service

Uw locaties, altijd verbonden

Private WAN

Uw WAN (Wide Area Network) verbindt uw locaties met elkaar. WANs zijn doorgaans duur, maar dan krijgt u ook wat: een 'prive netwerk' voor de communicatie van uw organisatie.

Er is veel mogelijk op het gebied van WAN: wilt u een onafhankelijke second opinion of u nu nog wel het juiste WAN heeft?

Contact >

Public WAN en SD-WAN

Naast de dure netwerken van de providers, zijn er goedkopere alternatieven, waarbij uw WAN logisch, maar wel veilig, gedeeld wordt op de onderliggende bestaande infrastructuren: zo is het vervangen van een provider WAN door een Internet-gebaseerd WAN, een heel kosteneffectief alternatief.

Innovatief is de ontwikkeling 'SD-WAN', ofwel Software Defined WAN. Hiermee speelt uw organisatie in op de flexibiliteit die tegenwoordig zo nodig is, terwijl de kosten een fractie zijn van wat u bij de traditionele providers betaalt.

Wilt u ook weten of dit voor u haalbaar is?

Contact >

WAN migratie

En dan hebt u gekozen: uw organisatie moet overstappen van een duur provider WAN naar het goedkopere alternatief. Terwijl de winkel open moet blijven. Een lastige operatie. Netboosters ontzorgt u geheel, zodat u verder kunt met ondernemen.

Contact >

Het WAN als verbindende schakel voor uw locaties

Zodra u meer dan een locatie heeft, die met elkaar verbonden moeten zijn, is er sprake van een WAN (Wide Area Network). Het WAN maakt communicatie tussen locaties mogelijk.

Afhankelijk van de snelheids- en kwaliteitseisen die uw applicaties stellen, dient uw WAN te worden gedimensioneerd. De leveranciers van WAN zijn echter vaak andere partijen dan die uw overige IT leveren. Voor een goede werking is het van belang dat de hele keten goed werkt, dus uw lokale systemen, uw LANs, en uw WAN.

Als er sprake is van een private WAN, dan heeft de leverancier feitelijk alleen voor u een WAN gecreeerd, waar anderen geen toegang toe hebben en waar snelheid en kwaliteit worden gegarandeerd. De onderliggende verbindingen zijn er 'alleen voor uw gebruik'. Doorgaans zijn hiermee hoge kosten gemoeid, denk aan traditionele huurlijnen, en netwerkdiensten als ATM en Frame Relay.

Vandaag de dag is er eigenlijk nauwelijks meer sprake van dedicated WAN en zijn de onderliggende verbindingen allemaal gedeeld. Daar bovenop worden netwerken van klanten verdeeld over de beschikbare capaciteit. Voorbeelden hiervan zijn MPLS, ofwel Multi Protocol Label Switching en VPNs, ofwel Virtual Private Networks. Hiermee worden prive netwerken logisch gecreeerd op onderliggende, gedeelde infrastructuur, al dan niet met performancegaranties.

En de nieuwste ontwikkeling is SD-WAN, ofwel Software Defined Wide Area Network. Hiermee kunnen organisaties de hele configuratie vanaf een centrale plaats regelen en veel flexibeler inspelen op veranderingen: waar vroeger WANs statisch en star waren, en met name voor specialisten, is met SD-WAN het beheren van het netwerk sterk vereenvoudigd.

Bij een public WAN, ligt uw netwerk bovenop publieke infrastructuur, zoals bijvoorbeeld het Internet. Performancegaranties zijn op Internet minder goed te geven, maar zijn in veel gevallen ook niet zo belangrijk. Dan is het zeer interessant om vanuit kostenoverwegingen het public WAN te kiezen, in plaats van het duurdere private WAN.

WAN advies: welk WAN past bij u?

Laat Netboosters u helpen om de 'best fit' voor uw organisatie te selecteren.

Neem vrijblijvend contact met ons op >

WAN migratie, transformatie naar uw nieuwe WAN

Elke onderneming wil de winkel openhouden. Maar het omzetten van de basis van al uw communicatie zonder dat u hiervan hinder ondervindt is meestal geen sinecure. Netboosters heeft uitgebreide ervaring met het uitvoeren van transities en transformaties. Hierdoor weten wij als geen ander wat er allemaal komt kijken bij netwerkaanpassingen. Laat ons u daarom ontzorgen in de transformatie naar uw nieuwe, 'best fit' Wide Area Netwerk.

Neem vrijblijvend contact met ons op >