Monitoring-as-a-Service

Het dashboard op uw IT = voorspelbaarheid

Basis monitoring

BIj basis monitoring kunt u denken aan het bewaken van componenten in/aan uw netwerk, waarbij wordt gekeken of deze componenten nog altijd 'up' zijn. Of juist 'down', en bij een status verandering krijgt u automatisch een bericht toegestuurd. Dan kan er actie worden genomen, nog voordat de eindgebruikers dit merken. Op die manier werkt u aan hogere beschikbaarheid en dus efficiency voor uw organisatie.

Contact >

Uitgebreide / maatwerk monitoring

Bij uitgebreide monitoring kan letterlijk 'van alles'. U kunt het zo gek niet bedenken of via monitoring is uw object te bewaken: niet alleen de status van het object, maar ook de hoeveelheid CPU belasting, diskverbruik, netwerkbandbreedte, temperatuur etc.etc.

Uitgebreide monitoring is vrijwel altijd maatwerk, en hierover gaan wij dan ook graag met u in gesprek.

Contact >

Onafhankelijke blik

Onze monitoring diensten bieden klanten een onafhankelijke blik op hun IT . Voordelen hiervan zijn:

  • helder, realtime dashboard op uw IT
  • voorkom discussies met uw partners, direct inzicht waar IT-problemen echt liggen
  • controleer uw IT-partners, check of de beloofde SLA's daadwerkelijk worden nagekomen
  • informeer uw medewerkers direct bij een verstoring, en ben in staat de oorzaak meteen te communiceren
  • groei van een 'blinde' situatie naar een proactieve situatie: probleemoplossingen zelfs voordat gebruikers het probleem daadwerkelijk hebben ervaren
  • maak uw IT en IT-budgetramingen voorspelbaar en planbaar, in plaats van reactieve en onmiddellijk noodzakelijke investeringen in geval van problemen: uw CFO zal monitoring waarderen!

Monitoring voor uw organisatie

Denkt u dat uw IT wel in goede handen is van uw huidige partner? Of weet u het eigenlijk niet?

Heeft u meerder partners die naar elkaar 'vingerwijzen', en dreigt u de speelbal van hen te worden, omdat u zelf geen kennis heeft?

Is uw Internetverbinding langzaam, loopt deze 'vol', of is er iets anders aan de hand in uw netwerk? Weet u het eigenlijk niet?

Of wilt u gewoon een professioneel dashboard op uw IT? Zodat u planmatig met uw IT om kunt gaan, in plaats van incident-driven? In de budgettering van volgend jaar opnemen dat uw Internetverbinding moet worden verzwaard omdat deze langzaam aan dichtslibt?

Waarom is het gebruikelijk dat een auto een dashboard heeft met alarmeringsfuncties, maar is dat uw IT omgeving niet zo?

Monitoring is op al deze vragen het antwoord. Monitoring verschaft u inzicht in uw IT en kan u helpen met het in beeld brengen van status, verbruik, prestaties etc. etc. van uw IT omgeving.

Monitoring is voor al deze vraagstukken een oplossing. Aangezien IT complex is, is monitoring daarop dat ook. Netboosters onderkent dit en wil met haar SaaS dienst MONaas (Monitoring as a Service), klanten ontzorgen. Op die manier heeft u wel de 'lusten en niet de lasten'.

Het is namelijk van belang dat u weet, hoe uw IT er aan toe is. Tot op zekere hoogte gaat het in uw IT vanzelf goed, maar pas als er problemen ontstaan, is het hebben van monitoring onmisbaar. U wacht toch niet tot het zover is, zeker?


Monitoring advies: welke monitoring past bij u?

Netboosters helpt u te bepalen welke monitoring voor uw situatie van toepassing is. Daarna wordt u geheel ontzorgd in het traject van aanleg en inrichting, en krijgt u het monitoring-dashboard opgeleverd. Alsof u uw nieuwe auto ophaalt bij de dealer. Net zo gemakkelijk.

Meer weten >?

De business case voor monitoring

De business case voor monitoring is niet moeilijk te maken: reken eens uit wat het u kost als uw IT stilligt, en uw medewerkers niet kunnen werken.

Tel bij dat productieverlies uw eventuele imago schade op en al gauw komt u tot de conclusie dat monitoring helemaal niet duur is, en zelfs geld kan opleveren voor uw organisatie.

Wilt u ook geld verdienen met monitoring? >