VPN-as-a-Service

Uw gegevens overal en altijd veilig beschikbaar

Waarom VPN?

Om uw informatie gegarandeerd veilig te versturen kunt u kiezen voor een privé netwerk, waar behalve u verder niemand op werkt. Een dure oplossing.

Efficiënter is het om het Internet te gebruiken, dat is vrijwel overal verkrijgbaar. Maar zomaar over Internet communiceren is niet handig: u dient uw verkeer te beschermen, hier komen Virtual Private Networks om de hoek kijken: uw eigen prive netwerk, dat gebruik maakt van het goedkope en overal verkrijgbare onderliggende Internet.

Overigens kan VPN technologie op elk onderliggend IP netwerk worden gebruikt, dat hoeft niet perse het Internet te zijn.

VPN toepassingen

Zomaar enkele voorbeelden:

  • de medewerker die toegang nodig heeft vanuit zijn/haar woning of hotelkamer naar het eigen bedrijfsnetwerk
  • juristen die vertrouwelijk informatie met elkaar uitwisselen, zonder dat de wereld meekijkt
  • dissidenten, reporters, die informatie vertrouwelijk moeten versturen ivm hun veiligheid
  • gamers die liever niet meer vanaf thuis spelen, om de DDOS aanvallen op het huisadres af te wenden

VPNs voor uw organisatie

Virtual Private Networks zijn er in diverse smaken:

  • remote access VPNs voor telewerkers die naar hun bedrijf moeten verbinden. Dit wordt o.a. gebruikt door eigenaren / medewerkers die reizen en veilig en betrouwbaar informatie 'op de zaak' moeten raadplegen. Maar is ook uitstekend geschikt om vanaf afstand uw huis te bereiken om bijvoorbeeld uw eigen informatie of domotica systemen te bereiken, zonder dat u de cloud daarbij nodig heeft. En wat dacht u van juristen, advocaten die vertrouwelijkheid hoog in het vaandel hebben?
  • site-to-site VPNs, waarbij bedrijfslocaties onderling worden gekoppeld, via het publieke/Internet netwerk. Dit wordt o.a. gebruikt om dure huurlijnen, of internationale verbindingen, te omzeilen middels het goedkope Internet
  • VPN services, waarbij gebruikers naar een VPN-dienstenleverancier kunnen verbinden, om zo een veilige tunnel over het internet te maken, zonder te kunnen achterhalen wie er nu echt aan het communiceren is. Dit wordt door consumenten gebruikt om Internet diensten (zoals Netflix) in andere landen te kunnen bereiken, met een andere productaanbod. Maar ook reporters en dissidenten die anders niet veilig zijn, en op die manier toch kunnen communiceren.

Netboosters biedt voor alle smaken van VPNs de 'best fit' oplossing. Weten welke het beste past bij uw organisatie?

Neem contact op >