LAN-as-a-Service

De betrouwbare communicatiebasis

Schaalbaarheid

Of u nu een kleine, middelgrote of grote omgeving hebt, de principes van een Local Area Network (LAN) zijn steeds hetzelfde. Het LAN vormt de basis waarop alle communicerende componenten zijn aangesloten.

Wilt u doorgroeien van een kleine omgevinge naar een grotere? dan is het belangrijk dat u eenvoudig kunt opschalen, zonder dat uw netwerk helemaal 'op de schop moet'. Netboosters helpt met jarenlange expertise uw netwerkfundament als dienst, zodat u geen omkijken meer hebt, maar kunt focussen op groei.

Meer weten? >

Flexibiliteit

De indeling van een netwerk kent vele parameters: termen als snelheid, uplinks, logische indeling en scheiding middels VLANs etc.etc. Elke applicatie, toepassing kent zijn eigen specifieke wensen en deze moeten een goede plek in het LAN vinden.

Daarom levert Netboosters LANs die dermate flexibel zijn dat feitelijk 'alles' kan worden ingevuld, zonder dat de kosten navenant oplopen.

Op die manier bent u verzekerd van een LAN dat altijd met u mee kan groeien, zonder lock-in of torenhoge kosten zoals bij de typische A-merken.

Meer weten? >

Veiligheid

Veiligheid is tegenwoordig integraal onderdeel van alle IT. Dus ook van uw LAN. op alle aspecten van uw LAN moet veiligheid goed geregeld zijn, een omgeving waar Netboosters zich thuis voelt en u graag met raad en daad bijstaat. Maar beter is natuurlijk dat u helemaal geen omkijken meer heeft, en alleen maar het 'gebruik' van het LAN doet. Laat Netboosters de zaken rondom veiligheid en beheer voor u uitvoeren. Dat is pas ontzorgen.

Meer weten? >

Het fundament van al uw communicatie

Het Local Area Netwerk, vormt het fundament van al uw communicatie. Elke locatie heeft een eigen LAN, waarop alles is aangesloten: servers, printers, werkstation, Iptelefoons, WIFI antennes, maar in toenemende mate ook Internet-of-Things gerelateerde componenten. En wat dacht u van uw koelkast die zelf bijhoudt wat er moet worden besteld bij de supermarkt? Of uw smart TV en IP bewakingscamera's?

Allemaal systemen die een eigen poort op het LAN moeten hebben. En ook al gaat er steeds meer draadloos, ook uw WIFI antennes zijn in de meeste gevallen bedraag aangesloten op uw LAN. Paradoxaal nietwaar? om draadloos te kunnen werken is bedrading nodig...

In elk geval zijn al die systemen met elkaar gekoppeld. Dat heeft voor- en nadelen. En daarom dient uw LAN flexibel te zijn om al die mogelijkheden te bieden of juist te blokkeren. Denk aan VLANs, ofwel virtual LANs, waarmee logische scheidingen in uw netwerk kunnen worden gemaakt.

Duizelt het u al? We zijn nog niet eens begonnen...daarom wil Netboosters deze zorg wegnemen voor klanten en is LANaaS de perfecte oplossing: u 'gebruikt' slechts het LAN, en wij zorgen dat u zorgeloos gebruik kunt maken van LAN. Alles omtrent bijhouden van software versies op de LAN componenten, tot aan instellingen en beveiliging laat u gewoon aan ons over.

Onze LANaaS oplossing biedt standaard al hoge beschikbaarheid: >98%. Is dit niet voldoende voor u? Dan hebben wij nog de redundante oplossing met zeer hoge beschikbaarheid voor u. Uptime van 99,9% of hoger zijn eenvoudig haalbaar, en hierover gaan wij graag verder met u in gesprek.

Omdat LAN technologie complex is, hebben wij een zorgvuldige selectie gemaakt van leveranciers waarmee wij kosteneffectief deze functionaliteit als dienst kunnen bieden. Volledig conform het internet-tijdperk-model van dienstverlening: u investeert niet, dat doen wij voor u. U betaalt vervolgens alleen een relatief laag maandbedrag, zonder wurgcontract. Wilt u stoppen met onze dienstverlening? Dan kan dat, het staat u vrij naar een andere partij te gaan. Maar wij zullen ervoor zorgen dat u zó tevreden bent, dat u gewoon niet meer weg wilt. Dat heet nog eens ontzorgen!

Business case

Voor onze LANaaS dienst, en feitelijk voor al onze IaaS diensten geldt: de business case is snel positief. Dat komt omdat wij een reele vergelijking hebben gemaakt tussen alle kosten die bij het hebben van een LAN komen kijken, en dus niet alleen naar de enkelvoudige aanschaf van een component. Al te vaak worden zaken als beheer en beheerders vergeten. Of wat kost het u als u een halve dag uit de lucht bent?

Verder gebruiken wij oplossingen die zeer flexibel zijn, en deze flexibiliteit wordt normaliter alleen door de 'bekende A-merken' geleverd. En daar betaalt u dus voor.

Met onze oplossingen maakt het voor u als klant niet meer uit, wat er aan merk onder ligt. Zo lang u functioneel maar krijgt wat nodig is om uw business snel, goed en veilig te doen. Die belofte maken wij meer dan waar

Transformatie van 'eigen' LAN naar LANaaS?

En dan bent u er uit: u bent er inmiddels van overtuigd dat LANaaS bij u past. U heeft draagvlak omdat de business case ook sluitend is gemaakt. Maar hoe pakt u dat nu aan? Hoe transformeert u op veilige en betrouwbare wijze naar LANaaS toe, terwijl ‘de winkel open blijft’?

Dit is waar Netboosters u wederom ontzorgt. Onze jarenlange ervaring in Transitie en Transformatie projecten, gecombineerd met diepgaande LAN-kennis, zorgt ervoor dat u zich bezig kunt houden met uw eigen bedrijfsvoering. Benieuwd hoe wij dat doen?

Neem dan contact met ons op >